LAMINARE STICLA

Sticla laminata este produsa din doua sau mai multe foi de sticla lipite in conditii speciale de temperatura si presiune printr-o folie elastica clara, colorata, cu diverse motive decorative, avand grosimi diferite in functie rezistenta de care este nevoie.

Duritatea, elasticitatea si aderenta foliei de laminare pe sticla, transforma sticla laminata intr-o solutie excelenta ce combina siguranta si designul. Astfel, rezistand la penetrare in cazul impacturilor accidentale, sticla laminata este din ce in ce mai utilizata in proiectele arhitecturale.

Sticla laminata va ofera importante proprietati din punct de vedere structural, sticla laminata retine bucatile de sticla in cazul spargerii accidentale, protejand astfel integritatea persoanelor aflate in imediata apropiere.

Laminarea se poate face atat pentru sticla plana cat si in cazul sticlei curbate

In cazul in care sticla se sparge, fragmentele raman lipite de folia de laminare iar vitrajul ramane pe pozitie. Aceasta masura de securitate este obligatorie in cazul cladirilor publice, scolilor, creselor, etc, dar se recomanda si in locuintele private, unde asigura o protectie suplimentara.

In cazul pardoselilor si a treptelor de sticla, se foloseste sticla securizata si laminata, special dimensionat pentru greutatea pe care trebuie sa o sustina.